lauantai 1. elokuuta 2015

Om nom Nomu

Kävimme juhlistamassa kouluvuoden päättymistä toukokuisena lauantaina japanilaistyylisessä Nomu Izakayassa. Nomussa tarjoillaan pieniä kulhoannoksia ja makupaloja, joita tilataan useampia erilaisia ja jaetaan ystävien kesken. Ruoka-annoksia tuodaan yksi tai kaksi kerrallaan pöytään. Tarjoilija suositteli meille, että tilaisimme 2 - 4 annosta ruokailijaa kohden.

Japanilainen ranskalaisten korvike :)
Ruokalajeja löytyy moneen makuun. Porukassamme oli meidän lisäksemme ennakkoluuloton Aasian matkaaja sekä konservatiivisemmin ruokaan suhtautuva pikaruoan ystävä. Kaikille löytyi listasta mieluisaa suuhunpantavaa. Pöytään kannettiin uppopaistettua kanaa sekä vihreitä papuja, paria erilaista sushia, kampasimpukoita, käsintehtyjä lime-mustapippurisipsejä sekä kanaminihampurilainen.

Maki
Tilasimme neljälle hengelle yhdeksän annosta ja kaikki oli herkullista! Pavut olivat niin hyviä, että tilasimme niistä vielä ekstra-annoksen ja yhä muistelemme niitä kaiholla. Kyllä näillä annoksilla nälkä lähti, mutta rajoitetulla budjetilla ja puolen tunnin lounastauolla ei kannata kovin nälkäisenä paikalle mennä. Lopulta hintaa tuli meille parikymppiä henkilöä kohden + juomat.

Ruokailupaikkana Nomu oli varsin tunnelmallinen. Isot ikkunat loivat ruokasalin etuosaan valoisan alueen, mutta salin perältä löytyi intiimimpiä looseja. Loosit sopivat hyvin meidän porukallemme, koska ei kukaan muu niitä juttuja olisi halunnutkaan kuulla!  Nomussa sai rauhassa istua ystävien kesken rupattelemassa pitkänkin aikaa ilman, että kukaan tuli hätistelemään.


Päivän kohokohta: uppopaistettuja vihreitä papuja chilillä ja valkosipulilla maustettuna (taustalla myös aterian kruunaavat dipit)
Palvelu oli ystävällistä ja tarjoilija teki loistavia suosituksia ruoasta ja juomista (mm. ne edellämainitut taivaalliset Pavut olivat tarjoilijan suosittelemia). Tarjoilija suositteli myös hyviä drinkkejä sekä kukkaroystävällistä ja hyvänmakuista Hite Ice Point -olutta. Vettä saimme kuitenkin pöytään lisää vasta neljännellä tilauksella... Yksityiskohdat oltiin huomioitu vessassakin; asiakkaita hemmoteltiin Lemon juice&glycerine -käsirasvalla, hiuslakalla, nojatuoleilla ja kultakehyksisellä kokovartalopeilillä. Porukan mies kyllä valitti, että miesten vessassa ei em. käsirasvaa ollut :(

Kampasimpukoita
Kiividrinkki; jälleen loistava suositus tarjoilijalta

tl;dr: Japanilaiset tapakset 
Kenelle suosittelemme: Kaveriporukalle illanviettoon tai pidempään istuskeluun silloin, kun haluaa herkutella rauhalliseen tahtiin.
Hintataso: 6 - 13 €/annos, vähintään kaksi annosta/ateria 
Arvosana: 8


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti